VIŠE OD 300.000 ARTIKALA NA JEDNOME MJESTU!              

Opći uvijeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja


Molimo detaljno pročitajte dolje navedene Opće Uvjete poslovanja, kako bi se kvalitetno informirali o načinu korištenja internetskih stranica i uvjetima kupovine u Internet trgovini.

 

 1. Korištenje Internet stranica
 2. Uvjeti kupnje u Internet trgovini
 3. Način kupnje u Internet trgovini
 4. Način plaćanja naručene robe
 5. Cijene artikala
 6. Akcijska prodaja
 7. Jezik
 8. Dostava, preuzimanje i povrat naručene robe
 9. Reklamacije i prigovori
 10. Jednostrani raskid ugovora od strane kupca
 11. Sigurnost podataka
 12. Intelektualno vlasništvo
 13. Isključenje odgovornosti

1. Korištenje Internet stranica


Internet stranica na daljnjoj domeni www.motomarket.hr (u daljnjem tekstu stranice) vlasništvo e Market j.d.o.o., Ljudevita Gaja 7, 34000 Požega, RH (u daljnjem tekstu vlasnik i/ili prodavatelj). Korištenjem bilo kojeg dijela navedenih stranica, svih njihovih dijelova, te povezanih Internet stranica (Facebook, Twitter, Instagram i sl.), automatski prihvaćate ove aktualne Opće uvjete poslovanja, zajedno s izmjenama i dopunama, donesenim od strane vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave. Stoga
vas molimo da iste dobro i povremeno proučite, kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatra se da vaše naknadno korištenje Internet stranice predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena ovih uvjeta. Ako imate bilo kakvih pitanja, ili nejasnoća, vezanih za Opće uvjete poslovanja, molimo da se obratite na e-mail adresu info@motomarket.hr. Pregledavanje sadržaja na ovoj adresi moguće je samo u osobne svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, download, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju, te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica, ili pojedinih njezinih dijelova, te odabir i usklađivanje njezina sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja vlasnika. Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati, ili mijenjati, postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ ili na trgovački znak.


2. Uvjeti kupnje u Internet trgovini


Internet trgovina u dijelu Kreirajte korisnički račun nudi registraciju i/ili naknadnu prijavu već registriranim korisnicima. Kupcem u našoj internetskoj trgovini može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, već u njihovo ime to mogu učiniti njihovi zakonski zastupnici, dok je kod djelomično poslovno sposobnih osoba dovoljna suglasnost zakonskih zastupnika.

3. Način kupnje u Internet trgovini

Molimo pročitajte slijedeći sadržaj, kako bi vaša navigacija i kupovina u Internet trgovini bila što ugodnija, brža i jednostavnija. Ukoliko vam još neke pojedinosti nisu jasne, kontaktirajte nas telefonski na telefon 034/623-034 i vrlo rado ćemo vam objasniti postupak.

 • Registracija korisnika i prijava u Internet trgovinu
 • Pretraživanje artikala u bazi podataka
 • Odabir željenih artikala i dodavanje artikala u košaricu
 • Unošenje podataka o načinu plaćanja i dostavi robe
 • Konačni obračun i završetak kupovine

Kako bi koristili potpunu funkcionalnost Internet trgovine, najprije morate postati registrirani korisnik. Registrirati se možete klikom u gornjem izborniku na polje Moj račun i kreirajte korisnički račun, ili ako ste postojeći korisnik kliknete u gornjem desnom uglu na polje Prijavite se. Registrirate se samo jednom, a nakon toga se prijavljujete u trgovinu koristeći
dodijeljeno korisničko ime i lozinku koju sami kreirate prilikom registracije. Korisnik Internet trgovine može biti bilo koja osoba s navršenih 18 godina koja je državljanin
Republike Hrvatske.


4. Način plaćanja u Internet trgovini


Plaćanje (bilo da ste maloprodajni ili veleprodajni kupac) je moguće na slijedeće načine:

 • Uplata gotovine na IBAN račun prodavatelja – uplata narudžbenice / ponude / predračuna Internet bankarstvom, ili gotovinska uplata na naš IBAN u bilo kojoj banci, poslovnicama Hrvatske pošte i Fine
 • Plaćanje pouzećem (otkupnina) –plaćanje robe u gotovini prilikom preuzimanja paketa od strane kurirske službe. Ukoliko plaćate robu prilikom preuzimanja paketa SNOSITE DODATNI TROŠAK OTKUPNINE U VRIJEDNOSTI 1,00€. Roba koja se izrađuje po narudžbi za Vas (lakirana fronta i sl.) ne može se plaćati pouzećem, već samo unaprijed (avansno).

5. Cijene artikala


Cijene artikala u Internet trgovini izražene su u eurima. Prikazane su veleprodajne cijene (cijene bez PDV –a) i maloprodajne cijene (cijene s iskazanim PDV –om). Cijene artikala su iste za bilo koji od navedenih oblika plaćanja.

6. Akcijska prodaja


Povremeno je moguća prodaja artikala na akciji. U tom slučaju će pokraj akcijskog artikla biti navedena akcijska cijena s iskazanim PDV -om, te redovna veleprodajna cijena (cijena bez PDV –a) i maloprodajna cijena (cijena s iskazanim PDV –om). Akcijska prodaja traje u navedenom razdoblju, ili ako nije navedeno akcijsko razdoblje, akcijska prodaja traje do rasprodaje zaliha navedenih artikala.

7. Jezik


Jezik komunikacije na internetskim stranicama je hrvatski književni jezik

8. Dostava, preuzimanje i povrat naručene robe

Preduvjet otpreme / isporuka robe Preduvjet otpreme / isporuke robe i/ ili usluga, osim u slučaju gotovinskog plaćanja novčanicama / kovanicama u našoj trgovini, jeste transakcijska uplata ili prispjeće uplate na jedan od računa od e Market j.d.o.o., od kojih svaki zahtijeva određeni vremenski rok za provedbu. e Market j.d.o.o. se ograđuje od svake odgovornosti za bilo kakvu štetu koja može proizaći za kupca, a temeljem ustaljenih procedura i vremenskih rokova neophodnih za provedbu transfera novca od strane za to ovlaštenih institucija. Otpremu / isporuku robe NE VRŠIMO temeljem dostavljene potvrde o uplati iz poštanskog ureda, banke, ili sl. financijske institucije, kao niti temeljem bilo kojeg sredstva osiguranja plaćanja.


PRIPREMA I OTPREMA POŠILJKE
e Market j.d.o.o. zadržava pravo adekvatno pripremiti pošiljku za otpremu prema vlastitoj prosudbi, te u skladu s njenim volumenom, masom, sadržajem, a s ciljem očuvanja njene cjelovitosti. Ukoliko se radi o specifičnim pošiljkama koje upravo zbog svog volumena, mase, sadržaja, ili iz bilo kojeg drugog opravdanog razloga zahtijevaju povećanu brigu glede pripreme i/ili posebno rukovanje prilikom ukrcaja / iskrcaja, odn. Prijevoza pošiljke, uključujući uporabu adekvatne ambalaže i zaštitnog materijala, e Market j.d.o.o. zadržava pravo naplate tovrsne usluge, ovisno o konkretnom slučaju, odn. Ograđuje se od svake odgovornosti za troškove koji takvim postupanjem mogu proizaći za kupca. Narudžbe robe dostupne sa skladišta e Market j.d.o.o. spremne su za otpremu u roku 24 – 72 sata od trenutka narudžbe. Točan rok otpreme ovisi o vremenskom terminu plasiranja narudžbe, o odabranom načinu dostave i modalitetu plaćanja, te o dinamici dnevnog prikupa pošiljki od strane kurira.


OPCIJA DOSTAVE / PRUZIMANJA POŠILJKE
Dostava, odnosno preuzimanje pošiljke s naručenim proizvodima je moguće:

 1. Dostava putem kurirskih službi / pošte
 2. Dostava putem našeg terenskog prodajnog agenta
 3. Prikup osobno u našoj trgovini / preuzimanje u organizaciji kupca

Dostava putem kurirskih službi / pošte dostupna je za kupce iz cijelog svijeta, te se trenutno vrši prema slijedećim opcijama:

 • Standardna dostava (cijena ove dostave je vidljiva nakon kupnje u košarici)
 • Ekspresna dostava (dodatno se računa na cijenu standardne dostave nakon provjere Prodavatelja o iznosu ekspresne dostave)
 • Preuzimanje u organizaciji samog kupca STANDARDNA DOSTAVA podrazumijeva slanje pošiljke Kupcima na bilo koju adresu u Republici Hrvatskoj.

Ako ste kupac iz zemalja EU, ili šire, molimo Vas da nas radi iznosa cijene standardne dostave kontaktirate prije zaključenja kupnje. e Market j.d.o.o. zadržava pravo odabrati ugovornu kurirsku službu, ili uslugu pošte, temeljem vlastite prosudbe, a u skladu s volumenom, masom i sadržajem pošiljke, s obzirom na destinaciju iste, odnosno iz bilo kojeg drugog opravdanog razloga kojeg je potrebno uzeti u obzir prilikom pojedinog slanja. Dostava pošiljke kurirskim službama / poštom, našim ugovornim partnerima, vrši se prema njihovoj redovnoj satnici koja prvenstveno podrazumijeva cestovni transport, te gdje je primjenjivo željeznički, ili morski, računajući uvijek od trenutka otpreme s našeg skladišta. Za područje Republike Hrvatske to znači rok od 1-3 radna dana za paketne pošiljke, odn. 1-5 radnih dana za paletne pošiljke. Za zemlje EU spomenuti rokovi iznose od 2 do 10 radnih dana. Za sve ostale zemlje rok dostave ovisi, osim o tranzitnom vremenu do pojedine destinacije, i o vremenu potrebnom za obavljanje carinskih formalnosti. EKSPRESNA DOSTAVA je namijenjena onim kupcima kojima rokovi standardne dostave ne odgovaraju, već žele što hitniju isporuku robe, unatoč dodatnim troškovima koji time proizlaze. U takvim slučajevima kupca povratno kontaktiramo s točnom informacijom o cijeni ove usluge, te o mogućem roku isporuke. e Market j.d.o.o. ne odgovara za bilo kakva moguća kašnjenja odabirom ove vrste dostave. Ova dostava ovisi isključivo o usluzi kurirske službe / pošte.


PREUZIMANJE ROBE U VLASTITOJ ORGANIZACIJI je omogućeno svim kupcima, bez obzira na destinaciju robe, a koji imaju ugovor s određenom kurirskom službom s kojom e Market j.d.o.o. ne surađuje, odn. Raspolažu povoljnijim cijenama prijevoza u odnosu na one koje e Market j.d.o.o. zaračunava. U tom slučaju je kupac dužan sam organizirati prikup (naručiti preuzimanje pošiljke), ali isključivo nakon naše pismene potvrde da je roba spremna za isporuku. Ukoliko dostavu pošiljke vrše druge kurirske službe izričito odabrane od strane kupca, podrazumijeva se da je isti upoznat sa svim uvjetima njihova poslovanja, te je dužan podmiriti svaki trošak koji proizlazi iz preuzimanja, dostave i isporuke pošiljke direktno kurirskoj službi. e Market j.d.o.o. nije upoznat s cijenama, rokovima i uvjetima dostave kurirskih službi koje nisu naši ugovorni partneri i koje preuzimaju pošiljku po izričitom nalogu kupca, te se ograđuje od svake odgovornosti koja time može proizaći. Posebno naglašavamo da u ovakvim slučajevima rizik oštećenja robe, ili njene propasti, prelazi na kupca u trenutku predaje pošiljke kuriru.


Predaju robe kurirskim službama subotom, nedjeljom i blagdanima NE vršimo. Pošiljke se kurirskim službama predaju na slijedećoj adresi:

Auto Moto Market

B.J. Jelačića 13

34000 Požega

Kontakt broj telefona za potrebe kurirskih službi: 00385 (0) 99 774 - 3590

Radno vrijeme preuzimanja pošiljki od strane kurirskih službi: ponedjeljak – petak: 9,00 – 13,00 sati


Specifični oblici dostave putem kurirskih službi / pošte, kao što je dostava subotom, dostava na udaljena područja, područja s ograničenim pristupom i sl. posebno se ugovaraju prilikom svakog konkretnog slučaja, uz izričit i pravodoban zahtjev od strane kupca. Ukoliko iz bilo kojeg razloga pošiljku nije moguće isporučiti na traženu adresu, već se ista vrati u naše skladište,
e Market j.d.o.o. zadržava pravo teretiti kupca za troškove povrata i manipulacije čija visina ovisi o konkretnom slučaju. Ukoliko dostavu pošiljke vrše kurirske službe / pošta, naši ugovorni partneri, rizik oštećenja robe, ili njene propasti snosi e Market j.d.o.o., do trenutka predaje pošiljke kupcu, ili trećoj osobi ovlaštenoj od strane kupca. U predmetnim slučajevima e Market j.d.o.o. će kao mjerodavan dokaz eventualne štete prihvatiti isključivo pismeni zapisnik kurirske službe / pošte, uz izjavu kupca popraćenu fotografijom oštećene pošiljke. e Market j.d.o.o. ne odgovara za štetu uzrokovanu eventualnim kašnjenjem u isporuci kurirskih službi / pošte, nastalim zbog elementarnih nepogoda, prometnih nezgoda i zastoja, nedostupnosti primatelja, ili bilo kojeg drugog opravdanog razloga, uključujući carinske formalnosti i kontrole gdje je to primjenjivo.


DOSTAVA PUTEM NAŠEG TERENSKOG PRODAJNOG AGENTA -dostupna je isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Ovim načinom je moguća dostava isključivo manjih količina robe. Ova dostava je besplatna, međutim e Market j.d.o.o. zadržava pravo naplatiti trošak prijevoza ukoliko se radi o namjenski ugovorenoj isporuci, ili specifičnoj prirodi naručene robe. Narudžbe robe dostupne na skladištu e Market j.d.o.o. za koje kupac želi dostavu od strane našeg terenskog prodajnog agenta potrebno je prethodno telefonski dogovoriti i ugovoriti, odn. Provjeriti termin posjeta agenta određenom području. Ukoliko dostavu pošiljke vrši trgovački putnik e Market j.d.o.o. prilikom posjete određenom području, rizik oštećenja robe, ili njene propasti snosi e Market j.d.o.o., do trenutka predaje pošiljke kupcu ili trećoj osobi ovlaštenoj od strane kupca.

PREUZIMANJE U NAŠOJ TRGOVINI u Požegi je moguće u osobnom angažmanu, ili po ovlasti treće osobe za preuzimanje, ali isključivo nakon naše pismene potvrde da je roba spremna za isporuku.


Pošiljke se mogu osobno preuzeti na slijedećoj adresi:

Auto Moto Market

B.J. Jelačića 13

34000 Požega

Kontakt broj telefona za potrebe kurirskih službi: 00385 (0) 99 774 - 3590


Predaju robe kupcima, ili trećim ovlaštenim osobama subotom, nedjeljom i blagdanima NE vršimo.
Radno vrijeme za osobno preuzimanje pošiljki: ponedjeljak – petak: 8,00 – 16,00 sati

Ukoliko kupac, ili treća osoba ovlaštena od strane kupca preuzima pošiljku osobno u skladištu e Market j.d.o.o., rizik oštećenja robe, ili njezine propasti, prelazi na istog u trenutku preuzimanja pošiljke.


CIJENA DOSTAVE
Kod dostave putem kurirskih službi / pošte, naših ugovornih partnera, prijevozni troškovi se naplaćuju. Cijena istih se kalkulira prilikom zaključenja narudžbe, te je vidljiva:

 • Unutar e-košarice, neposredno prije potvrde narudžbe u sistemu naše internetske trgovine
 • Na ponudi / predračunu upućenom kupcu kroz sistem naše internetske trgovine i/ili putem sredstava daljinske komunikacije, pri čemu se cijena prijevoznih troškova kod telefonskih narudžbi priopćava usmeno.

Sistem internetske trgovine automatski izračuna cijenu slijedećih prijevoznih troškova:

 • S adresom dostave na području Republike Hrvatske: za sve pošiljke do 500 kg Za sve pošiljke na otoke koji su na području Republike Hrvatske potrebno ih je odabrati prilikom odabira dostave „dostava na otoke“. Sistem automatski izračunava dostavu za sve pošiljke do 500 kg.

Za sve pošiljke težine veće od navedenih, a posebice u slučaju vanstandardne paletizacije i voluminoznih pošiljki, te izvoznih pošiljki koje moraju proći carinske formalnosti, kao i prilikom odabira ekspresne dostave, cijenu je potrebno provjeriti, te vas molimo da nam se obratite porukom preko web trgovine, ili na mail info@motomarket.hr.


TROŠKOVI CARINSKOG POSTUPKA –sve izvozne pošiljke s adresom dostave izvan granica Europske Unije podliježu carinskom postupku. Ukoliko nije drugačije dogovoreno, za takve je pošiljke kupac dužan podmiriti trošak carinjenja, odn. Svaki trošak koji proizlazi iz carinskog postupka. Isporuke unutar Europske Unije ne podliježu carinskom nadzoru, niti se na iste naplaćuju carinska davanja, međutim za njih vrijede zakonske odredbe o prekograničnom obračunu PDV –a (više u odjeljku PDV ZA EU KUPCE)


VIŠA SILA
Termin „Viša sila“, za potrebe ovih Općih uvjeta poslovanja, označava vanjske i izvanredne okolnosti koje nisu postojale u trenutku sklapanja posla, koje se nisu mogle predvidjeti te su nastale bez htijenja i utjecaja Prodavatelja, a njihovo nastajanje, tijek i posljedice nisu mogli biti spriječeni mjerama, sredstvima ili radnjama koje su se u predmetnom međuodnosu okolnosti i nastaloj stvarnoj situaciji mogli opravdano zahtijevati i razumno očekivati od Prodavatelja. Pod pojmom Više sile ili okolnosti za koju nije opravdano i razumno očekivati da se nalazi pod kontrolom ili utjecajem Prodavatelja podrazumijevaju se prirodne nepogode (uključujući i požar, potres, olujno nevrijeme ili poplavu), državni akt ili akt nekog drugog nadležnog tijela, obustava rada, eksplozija, nesreća, pad električne mreže, značajni politički i socijalni nemiri, značajne političke ili ekonomske okolnosti poput pobune, terorističkog čina ili objavljenog i ne objavljenog rata.

9. Reklamacije i prigovori

e Market j.d.o.o. se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan, te odgovara opisu proizvoda navedenom u detaljnom opisu artikla. Slika koja ilustrira proizvod ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, te kupac ne može reklamirati ovaj segment. Nijanse boja proizvoda se mogu također razlikovati u određenom postotku u
odnosu na proizvod (nijanse mogu ovisiti o kalibraciji monitora posjetitelja kupca). Kupac ne može reklamirati proizvod niti po toj osnovi. Ako po primitku paketa s naručenom robom ustanovite da nešto nedostaje, ili smo isporučili pogrešan proizvod (usporedite robu s računom), molimo da odmah pošaljete dopis na email: info@motomarket.hr. U dopisu navedite broj računa, te količinu i vrstu robe koja nije pravilno isporučena. Naše prodajno osoblje će vas kontaktirati u najkraćem roku kako bi riješilo nedostatke. Prema dogovoru s vama, možemo vratiti dio novčanih sredstava na vaš račun (ako je evidentiran manjak robe), ili pak možemo dostaviti razliku robe o našem trošku.


Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe(a paket izvana nije bio oštećen) kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. e Market j.d.o.o. će u tom slučaju prikupiti oštećenu robu o svom trošku, a vaša je obveza dotičnu robu zapakirati u paket. Ako se utvrdi da je reklamacija opravdana, te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje, ili bilo kakav nedostatak robe, trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi e Market j.d.o.o.. U slučaju da se utvrdi da je proizvod oštećen nemarnim korištenjem od strane kupca, isti će biti vraćen kupcu o njegovu trošku. Ako ste preko e Market j.d.o.o. Internet trgovine kupili električni uređaj koji ima jamstvo, u slučaju kvara takvog uređaja u jamstvenom roku molimo da se direktno obratite ovlaštenom servisu. Uz svaki električni i elektronski uređaj dolazi knjižica s popisom
ovlaštenih servisa u Republici Hrvatskoj, stoga se obratite najbližem servisu prema Vašoj lokaciji. e Market j.d.o.o. je trgovina i nema vlastitu servisnu mrežu za popravak električnih i/ili elektronskih uređaja.


10. Jednostrani raskid ugovora od strane kupca


Ukoliko kupac odluči vratiti neki proizvod koji je naručio preko Internet trgovine, ima pravo to učiniti u zakonskom roku od 14 dana, računajući od dana primitka paketa. Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora najprije obavijestiti e Market j.d.o.o. o svojoj odluci i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na adresu: Auto Moto Market, Bana Josipa Jelačića 13, 34000 Požega) ili email –om na adresu info@motomarket.hr. U izjavi mora navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, email, te nazive i količinu artikala koje je odlučio vratiti. Kupac za ostvarenje ovog prava može koristiti i standardizirani obrazac jednostranog raskida ugovora, a e Market j.d.o.o. će u najkraćem mogućem roku potvrditi primitak zahtjeva za raskid ugovora, te nakon primitka potvrde kupac može vratiti robu. Treba voditi računa da u vrijeme vraćanja robe (datuma na paketu) ne prođe više od 14 dana od datuma primitka robe. Ako se kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, u tom slučaju on snosi troškove povrata / dostave robe. Standardni informacijski obrazac možete pronaći ovdje:

Obrazac-za-jednostrani-raskid-ugovora-o-kupoprodaji-sklopljenog-na-daljinu.docx

Ako korisnik jednostrano raskine ugovor, izvršiti će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada e Market j.d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu, osim ako kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja. Povrat novca e Market j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena u skladište. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko se pri povratu ustanovi da je roba bila korištena e Market j.d.o.o. će iznos robe umanjiti za postotak koji ovisi o stupnju oštećenja robe.

11. Sigurnost podataka


e Market j.d.o.o. poduzima sve potrebne mjere kako bi zajamčili sigurnost vlastite mreže i baze podataka, kao što koristi i niz sigurnosnih tehnologija i postupaka kako bi pomogli zaštititi Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, uporabe, ili objavljivanja. Nažalost, ne možemo u potpunosti jamčiti sigurnost podataka objavljenih na našoj internetskoj stranici, stoga je potrebno napomenuti da svaki korisnik internetskih stranica www.motomarket.hr koristi iste na vlastitu odgovornost, te vrši prijenos informacija na vlastiti rizik.


Između Vas kao korisnika, i naše Internet stranice koristi se veza zaštićena SSL certifikatom, kako bi se, unatoč nesigurnom internetu, uspostavila sigurna veza/ komunikacija klijenta (web preglednika, maila klijenta) s poslužiteljem (web server – neka domena, mail). Prilikom odabira registracije u našu internetsku trgovinu dužni ste kreirati korisničko ime i lozinku, pri čemu je istu moguće izmijeniti u svakom trenutku putem korisničkog računa. Svoje pristupne podatke ne biste smjeli dijeliti s drugim osobama. Podsjećamo da ste odgovorni za sve aktivnosti i narudžbe izvršene pod Vašim korisničkim računom. Ukoliko postoji opravdana sumnja u zlouporabu Vašeg računa, molimo da nas ODMAH kontaktirate putem maila info@motomarket.hr.
e Market j.d.o.o. zadržava pravo zatražiti od korisnika promjenu lozinke, ili izvršiti blokadu korisničkog računa ukoliko smatra da postoji određeni sigurnosni propust. Prilikom kupovine u našoj internetskoj trgovini sistem će poslati određene podatke na verifikaciju trećoj strani, što je neophodno kako bi zadovoljili pravne zahtjeve državnih i financijskih institucija. S obzirom da se radi o vanjskim servisima/ ustanovama neovisnim o internetskim stranicama www.motomarket.hr, isti nisu u domeni administracije i održavanja, kao niti odgovornosti naše tvrtke. e Market j.d.o.o. ne obrađuje, niti prenosi kartične podatke kupaca, te radi ovih razloga Vašu kupnju naplaćuje isključivo putem opće uplatnice/virmanom po predračunu; ili uplatom pouzeća prilikom dostave.


12. Intelektualno vlasništvo


Sadržaj internetskih stranica e Market j.d.o.o. zaštićen je autorskim i ostalim pravima intelektualnog, te industrijskog vlasništva, koja pripadaju spomenutom obrtu, ili su istom ustupljena na korištenje, a u vlasništvu su trećih osoba. e Market j.d.o.o. posjeduje isključivo autorsko pravo na uređivanje sadržaja vlastitih stranica. Sva su prava pridržana.

S obzirom da spomenute internetske stranice sadrže zaštitne znakove, nazive i druge sadržaje intelektualnog i industrijskog vlasništva, odn. Fotografije, slike, audio i video zapise, kao i ostale materijale u vlasništvu obrta e Market j.d.o.o., ili trećih osoba, a čiji je e Market j.d.o.o. ovlašteni korisnik, ograničena je uporaba sadržaja cjelokupne web
lokacije. Svaka uporaba sadržaja s internetskih stranica obrta e Market j.d.o.o. dozvoljena je isključivo uz pismenu suglasnost e Market j.d.o.o., poštujući pritom sve Zakonom definirane uvjete. Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu, izradi kopija, otpremanju, te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog ili djelomičnog sadržaja spomenutih internetskih stranica bez izričitog pismenog dopuštenja e Market j.d.o.o.. Ukoliko je takvo dopuštenje izdano, zabranjuje se brisati, ili mijenjati, postojeće podatke koji se odnose na bilo koji oblik intelektualnog, ili industrijskog prava vlasništva, kao i svih navoda o ograničenju odgovornosti.

Strogo je zabranjena uporaba sadržaja spomenutih internetskih stranica s namjerom prodaje proizvoda ili usluga. Izuzetak pri komercijalnoj uporabi sadržaja čine ovlašteni komisijski partneri i distributeri, uz isključivo i izričito pismeno dopuštenje e Market j.d.o.o., poštujući pritom sve Zakonom definirane uvjete, uključujući zabranu brisanja, ili mijenjanja postojećih podataka koji se odnose na bilo koji oblik intelektualnog ili industrijskog prava vlasništva, kao i svih navoda o ograničenju odgovornosti. Sadržaj dostavljen od strane korisnika Dostavljanjem sadržaja / materijala e Market j.d.o.o. u bilo kojem obliku, te bilo kakvim kanalom komunikacije, korisnik automatski izdaje spomenutom obrtu stalna i neopoziva prava za korištenje, izmjenu i prilagodbu, te objavljivanje, prijenos i distribuciju predmetnog sadržaja / materijala bez naknade i u bilo koju svrhu, ali i pravo da, bez navođenja razloga, isti u cijelosti ili djelomično izbriše, odnosno ukloni. Zabranjuje se dostava, prijenos i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, prijetećih, nepristojnih, ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja, uključujući one kojima se vrši povreda prava bilo koje strane, te sadržaja koji sadrže viruse, ili drugi štetan materijal. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu nastalu kao posljedicu nepoštivanja svega ovdje navedenog.

13. Isključenje odgovornosti


Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i ravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta uporabe ove internetske stranice. Svi sporovi i zahtjevi koji nastanu kao rezultat uporabe internetskih stranica ili u vezi s njima, preuzimaju nadležni sudovi. Vlasnik će uložiti ogroman napor kako bi se na njegovim stranicama objavljivali točni i aktualni podaci, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih, kao što i ne daje pravo prigovora u tom smislu. Vlasnik ne jamči da će stranica uvijek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati pogreške ili računalne viruse. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ovih Internet stranica na svoju vlastitu odgovornost. Vlasnik ne odgovara za štetu koja može biti rezultat korištenja, ili nemogućnost korištenja bilo kojeg dijela ovih internetskih stranica, ili sadržaja koji su po njoj objavili drugi korisnici. Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, nijansi boja, cijena i drugih informacija vezanih za artikle na Internet stranicama. Opisi i slike su informativnog karaktera. Vlasnik jamči da su opisi slike ažurni i točni u trenutku njihova unošenja, međutim, kasnije može doći do određenih razlika artikala na stanju (u pogledu dostupnih veličina, boja, motiva i al.) u odnosu na prikazane i opisane artikle na Internet stranici.

Usluge koje vam pružaju Internet stranice ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Vlasnik nije odgovoran za telefonske, internetske, ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vaš rizik. Vlasnik ne daje nikakva jamstva i nije ni u kakvom obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga, ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica e Market j.d.o.o.. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju vlasnik ne kontrolira ni u kojem obliku, već je na nju samo vezan, te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa koje izravno ne kontrolira.

0 produktů k porovnání UsporedbaPrikaži usporedbu